Om oss

Westerbloms var ett pensionat i Spillersboda i Roslagens skärgård som om somrarna fylldes med semesterfirare som ville komma ut till havet och vila upp sig eller roa sig. Det badades, åts och dansades. 

Huset där pensionatet låg, byggt 1894-95, finns fortfarande kvar och är fyllt med gamla minnen från förr, allt från vykort och möbler till textilier och fina mönster. 

Renovering och gamla mönster

Sedan vi köpte huset 2015 har vi hela tiden haft som mål att bevara och återskapa lite av den känsla och stil som fanns på den gamla goda tiden. Vi började med att renovera i gammal stil och under renoveringen hittade vi massor av gamla mönster som vi återskapade och gjorde nya textilier av. Allt för att pensionatets gamla historia ska få nytt liv och för att fler ska få ta del av dessa vackra mönster.

Café

Nästa steg i återskapandet är att öppna ett café i den gamla matsalen som pensionatet använde för att servera alla gäster tre mål mat om dagen i flera olika sittningar. Vi har renoverat matsalen i gammal stil och serverar mat och dryck med fokus på det lokala. Så mycket som möjligt av det vi serverar kommer från gårdar, odlingar och producenter i närområdet. Så var det förr och så ska det vara nu.

Vilka är vi?

Vi är Annika och Henrik Ismarker som tillsammans med tre barn utgör den familj som tröttnade på villalivet i Mälarhöjden och sökte något annat, närmare havet. Inte kunde vi ana att vi skulle hitta en så mysig by och ett sånt fantastiskt hus med en så rik historia i Annikas hemkommun. Sedan 2015 bor vi i det gamla pensionatet och funderar ständigt på nya spännande projekt.

Välkommen att kontakta oss via Messenger eller mail.