Om oss

Westerbloms pensionat

Westerbloms var ett pensionat i Spillersboda i Roslagens skärgård som om somrarna fylldes med semesterfirare som ville komma ut till havet och vila upp sig eller roa sig. Det badades, åts och dansades.

Huset där pensionatet låg, byggt 1894-95, finns fortfarande kvar och är fyllt med gamla minnen från förr, allt från vykort och möbler till textilier och fina mönster.

Renovering och gamla mönster

Sedan vi köpte huset 2015 har vi hela tiden haft som mål att bevara och återskapa lite av den känsla och stil som fanns på den gamla goda tiden. Vi började med att renovera i gammal stil och under renoveringen hittade vi massor av gamla mönster som vi återskapade och gjorde nya textilier av. Allt för att pensionatets gamla historia ska få nytt liv och för att fler ska få ta del av dessa vackra mönster.

Sommarcafé

Nästa steg i återskapandet blev att öppna ett café i den gamla matsalen som pensionatet använde för att servera alla gäster tre mål mat om dagen i flera olika sittningar. Vi renoverade matsalen i gammal stil och serverade under sommaren 2020 mat och dryck med fokus på det lokala. Så mycket som möjligt av det vi serverade kom från gårdar, odlingar och producenter i närområdet. Så var det förr och så ska det vara nu.

Det blev tyvärr ingen fortsättning på vårt sommarcafé under 2021 då vi valde att fokusera på vår butik Tullportsgatan 1 i Norrtälje.

Butik i Norrtälje

Efter succén med sommarcaféet så öppnade vi under oktober 2020 en butik i Norrtälje tillsammans med Anneli från Anneko Design.

Butiken heter Tullportsgatan 1 - Roslagens skafferi & design och ligger så klart på just Tullportsgatan 1, vid Stora torget i Norrtälje.

Där säljer vi massor av fina design- och skafferiprodukter.

Vilka är vi?

Vi är Annika och Henrik Ismarker som tillsammans med tre barn och en hund utgör den familj som tröttnade på villalivet i Mälarhöjden och sökte något annat, närmare havet. Inte kunde vi ana att vi skulle hitta en så mysig by och ett sånt fantastiskt hus med en så rik historia i Annikas hemkommun. Under åren 2015-2021 bodde vi i det gamla pensionatet.

 

Läs mer om Westerbloms historia på Spillersboda.nu