Skärgårdscafé

OBS! Vårt skärgårdscafé fanns bara sommaren 2020 och är nu stängt permanent.

Inför sommaren 2020 renoverade vi den gamla matsalen som hörde till pensionatet och startade ett skärgårdscafé. Där serverade vi mat och dryck med fokus på det lokala. Så mycket som möjligt av det vi serverade kom från gårdar, odlingar och producenter i närområdet. Så var det förr och så ska det vara nu.

Vi hade premiär torsdagen den 9 juli klockan 11-16 och höll därefter öppet torsdag-söndag fram till den 9 augusti.

I caféet fanns en liten butikshörna där det gick att köpa våra produkter samt ett litet urval av produkter från Anneko Design Sweden.

Lokala råvaror och leverantörer

För oss är det viktigt med lokala råvaror. Den här säsongen hade vi dessa lokala leverantörer.

Rådmansö bageributik

Ett litet bageri med stort hjärta där kvalitén alltid är i fokus. Här bakas alla bröd och bakverk på traditionellt sätt ända från grunden.

Totties mat

2019 inleddes samarbetet mellan Totties Mat och Sandby Gård i Roslagen. Målet är att ta tillvara på de bästa djuren för ändamålet, mogna lyckliga suggor och göra det bästa utav dem.

Roslagens brygghus

På en bondgård i Riala skapar Marcus och Olle olika sorters öl, must, glögg och soda med hantverksmässiga och traditionella bryggerimetoder.

Rö getgård

Ett litet gårdsmejeri i Roslagen med produktion av getost i olika former. Här hämtar vi den chèvre vi använder. Den är gjord på 100% getmjölk.

Good Friends & Coffee

Kaffe skapat av tre vänner varav en är från Spillersboda! Kaffet de skapar är ekologiskt och hållbart producerat. Åt oss gör dom en egen blandning, Spillan blend.

Norrtelje musteri

I det lilla hantverksmusteriet i Storsten i Norrtälje tillverkas både äppelmust och andra drycker av frukt och bär från Roslagen kompletterat med äpplen från utvalda odlare i Skåne.

Med styrkan av Roslagen

Ketchupen baseras på mjölksyrade grönsaker och smaksätts med kaffebönor, äkta kanel och koranderfrö. Ketchupen är betydligt mer smakrik än en traditionell ketchup och den lilla sötman som finns kommer från grönsakernas naturliga sötma och honung från Herräng Biodling. Roslagsketchup hör hemma i finrummen såväl som till korvgrillningen.